Valp och unghundsträffen

4:e december var vi ett gäng vallhundsägare som träffades i Edsbyns ridhus. Alla hade en sak gemensamt, valp/unghundar! För vissa av hundarna var det första gången de träffade får, några var lite mer van och någon hade endast sett kor. Erfarenheten bland hundägarna varierade också. Från att ha vallat förut och haft flera hundar tidigare, till att vara där med sin första vallhund. Vi började med att sitta i ring för en presentation av sig själv och hunden men också väldigt mycket för att hundarna ska lugna ner sig och den förväntan dom får av att komma till en ny plats, som dessutom innehöll lösgående får. Instruktör för dagen var Eva Hallberg, med Kerstin Hall som hjälpreda. Eva berättade vad man bör tänka på med uppfostran och träning av valpen och unghunden. Deltagarna fick träna följsamhet med sina hundar, och testa valla får utan hund samt gå i koppel med sin hund i en rund 10 grindars fålla.

Fårägaren Olle Berglund har bokat in 4 tillfällen till i ridhuset i början på 2017 med Lisbeth Iller Jonsson som instruktör. En förberedande vallhundskurs för dig som planerar att gå grundkurs i vallning med din unghund till våren/sommaren.

20161204_132916

20161204_142559